Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола разкри, че иска четирима от ключовите му футболисти да напуснат „Стад Жерлан“ преди началото на сезона. Босът на „хлапетата“ бе категоричен, че капитанът Крис, Мишел Бастос, Али Сисоко и Ким Калстрьом са оказвали „негативно напрежение“ върху отбора през миналата кампания и дори посочи няколко имена, които трябва да заменят въпросния квартет.

„През миналия сезон някои играчи тровеха съблекалнята. Те не играха добре, когато имахме шанс да спечелим титлата и Купата на Лигата“, заяви 63-годишният Ола. „Имаше негативно напрежение в тима. Повече не искам такива неща.“

„Крис не може да остане при нас. Ако си тръгне, ние имаме план „Б“, който най-вероятно ще дойде от Бразилия. Клод Пюел напусна, защото се страхуваше от Крис. Мисля, че точно това задържа развитието на Бакари Коне и Деян Ловрен“, продължи президентът на Лион.

„Бастос е учебникарски случай. Изглежда, че агентът на Сисоко е променил решението му и той ще си тръгне, а Мохамаду Дабо ще дойде при нас и ще го замести“, добави Ола. „Видях много силен Ким Калстрьом на Евро 2012, но през сезона гледах съвсем друг играч. Той можеше да си тръгне още през зимата, тогава изчакахме, но сега ще видим. Нашият бюджет ще бъде леко намален, но ще остане сред трите най-големи в Лига 1“, завърши Ола.