Правителството на азиатската държава Бахрейн е закупило миноритарен пакен от 20 процента от акциите на френския клуб ФК Париж, който се състезава в Лига 2. Покупката е станала чрез държавния фонд за подпомагане на Бахрейн.

С тези инвестиции клубът се надява да спечели промоция в Лига 1 до три сезона, както и да направи женския си тим един от най-добрите в страната. ФК Париж играе мачовете си на стадион Себастиен Шарлети в 13-и район на столицата, който е известен доскоро с предимно азиатското си население.

''Сделката беше осъществена чрез увеличаване на капиталовия дял на цялото дружество, което позволи на представителите на бахрейнските държавни инвеститори да притежават 20 процента", се казва в изявлението на Париж ФК.

"Наред с тази инвестиция, държавата Бахрейн става основният клубен спонсор с цел повишаване на имиджа на страната. В допълнението към това изявление се казва, че клубът очаква още инвестиции от чужбина в съвсем близко бъдеще.

Надписът на фланелките на клуба ще бъде Explore Bahrain. Сегашният президент на клуба Пиер Ферачи запазва контрола, тъй като има 77 процента от акциите.

ФК Париж завърши на 17-о място във втора лига на Франция в прекратения заради коронавирус сезон и успя да отърве изпадането. Новата кампания започва на 22-и август.

Стана ясно, че школата на клуба също ще се разшири и ще опита да привлече колкото се може повече таланти от огромния парижки регион, а също така и ще дават шанс и на момчета от Бахрейн. Опитният треньор Жан-Марк Нобило ще има ангажимента да развива школата на клуба. В актива си той има 1-о място в Лига 2 с Льо Авър преди време, а през 2015-а година спечели купата на Франция за юноши с отбора на Оксер.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.