Феновете на националния отбор на Франция още не са забравили срама, който им причиниха техните футболисти по време на Мондиал 2010 и отново бяха опозорени.

Петлите сензационно бяха победени с 0:1 от Беларус в Париж в първия мач от квалификациите за Евро 2012 и превърнаха дебюта на новия селекционер Лоран Блан в кошмар.

Французите бяха без наказаните от местната федерация заради поведението си по време на Световното първенство Франк Рибери, Патрис Евра, Жереми Тулалан и Никола Анелка, който вече обяви, че спира да играе за тима, както и без контузените Карим Бензема и Самир Насри.

Така Блан заложи на титулярен състав в следния вид: Лорис, Саня, Рами, Мексес, Клиши, Менез, Диаби, МВила, Малуда, Орау и Реми.

Домакините бяха по-добрият отбор на терена на Стад дьо Франс, но до гол стигна само отборът на Беларус. Герой за бившата съветска република вкара Сергей Кисляк в 86-ата минута на мача, който се възползва от добър пас на Витали Кутузов.



В другите мачове от Група D Румъния изненадващо направи 1:1 у дома с Албания, а Босна и Херцеговина прегази с 3:0 Люксембург като гост.