Марсилия навлезе в обичайната си през последните сезони криза и по всичко личи, че и тази кампания няма да донесе положително емоции на феновете на френския гранд. В отложен мач от 9-ия кръг в Лига 1 тимът на Андре Вилаш-Боаш загуби с 0:1 у дома от Ланс и остана на 6-о място в класирането, на 10 точки зад водача Пари Сен Жермен.

За марсилци беше изключително важно да спечелят този двубой, след като в предишните два взеха само точка от гостуването на Дижон и домакинството на Ним. Ланс също не се намираше в добра форма и започна да се смъква в класирането, но през сезона показа, че играе доста сполучливо на чужд терен. 

Марсилия имаше надмощие в началните минути, но футболистите на Вилаш-Боаш заложиха на еднообразни центрирания, които не носеха никаква изненада за защитата на Ланс. Папе Гай опита далечен изстрел, но топката мина встрани от вратата, а Дарио Бенедето получи удар и трябваше да му бъде оказана медицинска помощ, но успя да продължи мача.

През второто полувреме ОМ игра още по-слабо. В 57-ата минута Стив Манданда плонжира и изби опасен удар на Симон Банза, но в 59-ата нападателят на гостите се реваншира и засече центриране на Секо Фофана, давайки преднина на Ланс.

Смените на Вилаш-Боаш не помогнаха. Добре се включи единствено Димитри Пайе, но точно той пропусна най-добрата възможност да изравняване. Това стана в края на редовното време, когато Марсилия получи фаул на границата на наказателното поле, но Пайе стреля в аут.

Отборът от "Велодром" ще се опита да прекъсне негативната си серия  дербито с Монако на 24 януари, а на Ланс предстои домакинство на Ница.