Трима играчи от школата на Бордо бяха арестувани от полицията, а четвърти е с патерици след сбиване в клубната академия, съобщиха няколко медийни източници.

Клубът от френската Лига 1 заяви, че разследва „сериозен инцидент“ и се е обърнал към служителите на реда, след като трима играчи са нападнали свой съотборник в стаята му в тренировъчната база в Хайлан.

Източник на клуба заяви за АФП, че насилието сред футболистите, всички на 16-годишна възраст, възникнало след словесни нападки миналата събота между нападател и полузащитник от Бордо по време на двубой с Нант до 17 г.

„Жирондинците“ загубиха срещата и по-късно към нападателя се присъединили двама негови съотборници, които пребили полузащитника в стаята му. Тримата заподозрени лица били арестувани и разпитани от полицията в сряда преди да бъдат освободени. Предстои изслушване в съда на по-късна дата. И тримата са със спрени състезателни права, докато не стане ясно решението на съда по случая. Пострадалият играч е получил травма на крака и няма да бъде на разположение в следващите две седмици, добавиха от клуба. /БГНЕС