Марсилия победи Ница с 2:1 в последен двубой от третия кръг на френската Лига 1. Точни за гостуващия състав бяха нападателят Дарио Бенедето и звездата на тима Димитрий Пайе от дузпа. Голът за момчетата на Патрик Виера вкара Вилан Сиприен, също от 11-метров наказателен удар.

Марсилия владееше положението на терена през първата част и заслужено получи своето. В 31-та минута, след рикошет, топката стигна до Бенедето на границата на наказателното поле, който я засече от воле и в крайна сметка се озова във вратата на стража на Ница Валтер Бенитес.

В средата на първата част двубоят беше временно спрян, след като реферите на двубоя забелязаха огромни хомофобски транспаранти по трибуните на стадиона в Ница. Все пак скоро след това играта беше възобновена. 

В началото на втората част домакините се добраха до изравнителен гол. Нападателят Игнатиус Ганаго беше фаулиран в наказателното поле, за което беше отсъдена дузпа. Зад топката застана Сиприен, който не сбърка за 1:1.

Възпитаниците на Андре Виаш-Боаш все пак се добраха до победата в 73-та минута. Марсилия на свой ред получи 11-метров наказателен удар, реализиран от звездата Димитри Пайе.

Това беше и първи успех през сезона за Марсилия, който събира актив от 4 точки и остава на 13-то място в класирането. Ница, от своя страна, са с 6 пункта след първите си две победи през сезона и заемат 5-та позиция.