Отборът на Монпелие записа равенство 1:1 като гост на Гингам в мач от 9-ия кръг на френското първенство. В двубоя, който се проведе на Стад дю Рудуру, имаше два червени картона – по един за всеки тим.

Първият беше показан още в 7-ата минута. Младият Маркус Тюрам беше директно изпратен в съблекалнята заради удар без топката срещу Даниел Конгре. Защитникът на Монпелие малко преигра с падането, но реферът побърза да изгони Тюрам.

В 30-ата минута Монпелие, който не е побеждаван вече 8 мача, реализира първия гол в срещата. Анди Делор засече топката след центриране отдясно, за да вкара за 1:0.

В 39-ата минута численото равенство на терена беше възстановено. Флоран Моле получи втори жълт картон и също отиде под душовете рано-рано.

Равенството в цифровото изражение на резултата се получи в 64-ата минта. Лукас Део направи самонстоятелен пробив, центрира в наказателното поле, а Никола Бенезет засече отблизо за крайното 1:1.

Така след равенството Монпелие е на 3-ото място в подреждането на Лига 1 с 16 пункта, докато Гингам остава на последното място с едва един успех от началото на сезона и 5 точки в актива си.

Още резултати от тази вечер:

Амиен – Дижон 1:0

Анже – Страсбург 2:2

Ним – Реймс 0:0