Старши треньорът на Олимпик Лион Клод Пюел е на мнение, че тежките поражения на неговия тим от Барселона в Шампионската лига са подействали деморализиращо на футболистите и затова вече сезонът е напълно провален.

Миналата седмица Лион загуби от Валенсиен с 0:2 и вече е на седем точки зад Марсилия и Бордо, четири кръга преди края на първенството. За шампионите поражението бе трето в последните седем мача, откакто тимът загуби с 2:5 от Барселона в началото на март. Именно този момент според Пюел е бил преломен в борбата за титлата.

„Играчите не са виновни. Те дават онова, на което са способни. Футболистите са човешки същества. Отборът просто е сломен. Точката на пречупване бе мачът с Барселона,” каза наставникът, който получи пълната подкрепа на президента Жан-Мишел Ола, когато двамата се срещнаха с феновете на Лион.

„Нормално е привържениците ни да не са доволни. Те искат да видят отбор, който се бори със зъби и нокти, за да се класира за следващото издание на Шампионската лига,” продължи специалистът. Той е готов да приеме всяка критика, но и да не се остави на негативното отношение. „Подготвен съм. Треньорът винаги е на първа линия, той е целта. Нормално е. Треньорът трябва да поема ударите. Трябва да се грижа за отбора, защото в него е нужно спокойствие, за да постига успехи. Що се отнася до мен, нещастията просто ме правят по-силен,” завърши Клод Пюел.