Световният и европейски шампион с Франция от преди десетина години Робер Пирес обяви, че той и другите футболистите, донесли титлите от Мондиал 1998 и Евро 2000 не подкрепят настоящия селекционер Раймон Доменек.

Пирес, който отказва бойкотира Доменек и не е играл за петлите от 2004 година насам, обяви и че е разочарован от пренебрежителното държание на Френската футболна федерация към златното поколение, идващо най-вероятно заради отношението на героите към настоящия треньор, по-известен с умението си да предизвиква гафове с изказванията си, отколкото с резултатите си.

„Чувствам се добре вкъщи със семейството ми. Сега имам други приоритети. За мен националният отбор е затворена страница”, сподели халфът на Виляреал.

„Федерацията опетни и принизи представата за Франция’98. Тези хора забравиха какво се случи през 1998 и 2000 година. Къде е признанието?”

„Извинете ни, че не подкрепяме Доменек и по-специално работата, която върши. Извинете ни, че не го разбираме”, иронично каза Робер Пирес по адрес на Раймон Доменек.