Искаме или не, времето винаги има последната дума. А в спортния свят, това време понякога идва по-рано, отколкото си мислим. Всеки атлет живее около два живота - един по време на спортната си кариера и още един след пенсионирането.

В такива моменти можем да си спомним за Диего Марадона, който трудно успя да намери баланс на терена и извън него, поне в последните години от спортната си кариера. Думи като пенсиониране и прекратяване на кариерата не са толкова приятни, но за съжаление нито един футболист не е вечен.

В следващата класация ще обърнем внимание на 5 имена във футбола, които определено се движат по своята финална линия, но сякаш отказват да се предадат, поне не и без бой: 

5. Сеск Фабрегас е от онези специални футболисти, които заслужаваха да видят Арсенал с европейска титла, но уви, точно този трофей бягаше много далече от Венгер и компания. В един момент, очаквано за всички, Фабрегас направи златния трансфер в Барселона и нещата се промениха, поне за него. Футболистът можеше да се похвали с един от най-точните мерници и клиничните му подавания не можеха да бъдат толкова лесно игнорирани. Може би и по тази причина Барселона искаха точно артилеристът с особено точен мерник. Добрите времена се изгубиха. Макар и през 2010 г. именно той да помогна за финалния щрих в победата на Испания, след това въртележката сякаш тръгна надолу. Блясъкът се изгуби, онзи перфектен мерник вече не се хвали с безупречност и в резултат на това, Монако  не се доверява толкова често. Има два варианта: футболистът не се чувства толкова добре в новия си тим или просто е твърде изморен от играта. И двата не са положителни, но все пак Фабрегас е само на 33 години.

4. Джорджо Киелини все още не се предава, макар и през последните години да получи редица контузии и най-вероятно и до днес се отразяват на формата му. По отношение на играта си, в златните години беше просто непробиваем. За него казваха, че може да бъде винаги на правилното време и правилното място. Точно по тази причина и Пирло го пази като един от опитните защитници. Ако търсите човекът с най-добрите шпагати, той е. След 16 години на разположение на "Старата госпожа", Киелини вече показва щетите от спорта. Скоростта му не е същата, понякога забелязваме отчаяните опити да посрещне бързи нападатели и това до някаква степен би направило редица фенове доста тъжни. За сезон 20/21 е пуснат едва 5 пъти в игра. 

3. Франк Рибери е онзи специален играч в редиците на Байерн Мюнхен, който печели не само трофеи, но и е в отбора, когато германците правят требъл през 2013 г. След като говорим за Рибери, няма как да пропуснем и Арен Робен. Партньорството между двамата винаги е било огромно удоволствие за зрителя. Приказката сякаш приключи след 12 години в Бундеслигата, признание редом до Меси и Роналдо, както и сериозно количество трофеи. През 2019 г. немският тим реши да се раздели с един от ключовите си играчи и към този момент можем да го открием във Фиорентина. Там, както можем да се досетим, обстановката не е особено добра и французинът се опитва да се справи, но през новия сезон е играл едва 16 пъти и е помогнал за 5 асистенции. Дори пазарната му цена се понижава драстично, но както можем да забележим, Фиорентина също не очаква много от него. 

2. Ако има футболисти, които много добре усещат напрежението месомелачката, която мнозина наричат "Белия балет", то Марсело я познава с особена близост. През новия сезон бразилецът вижда все по-малко поле за изяви - едва 6 изиграни срещи. 13 години на терена показват, че Марсело успя да вземе всичко, което футболът предлагаше и веднъж щом успешният тим изгуби възможността да се справи, ситуацията стана изключително тежка. Макар и само на 32 години, защитникът бързо изгуби борбата с времето, особено след като клубът винаги прави бързи и точно покупки на правилните кадри. Липсата му се забелязва, но по-лошото е, че сякаш и Марсело предпочита да запази позицията си на пейката. Дори букмейкърите са категорични, че скоро Реал Мадрид може да се раздели с футболиста, сред тях присъства и не толкова оптимистичният поглед на родния уинбет, а тук https://nostrabet.com/winbet/  можем да се запознаем и с останалите налични пазари и спортни прогнози. Не трябва да тъжим толкова за бразилецът, все пак той успя да си свърши работата и най-вероятно ще дочака да изтече договора му, за да може да потърси друг по-малко изискващ клуб, където да пенсионира спортната кариера. 

1. Серхио Бускетс е футболист с особено точен поглед, когато дойде време за защита. Поведението му е перфектно, усеща пулса на играта, знае къде да застане и как да противодейства на бързите играчи и най-важното - играе в един особено претенциозен отбор като Барселона. Стилът му на игра наистина е емблематичен, но не и непознат за противника. Точно по тази причина можем да видим, че дори и на 32 години, играчът не само ще има особени трудности, за да намери нов клуб, но и Барселона нямат резерва, с която да го заменят. Бускетс има качества, които отговорят до голяма степен на играта на клуба, но по-сериозният проблем идва с един друг недостатък, годините сякаш започват да взимат своето, а и кризата в отбора е повече от очевидна. Следователно е само въпрос на време, за да си тръгне или да се пенсионира.