Отборът на ПСЖ победи трудно втородивизионния Лориен като гост с минималното 1:0 в среща от 1/16 финалите в турнира за Купата на Франция. Единственото попадение отбеляза Пабло Сарабия в 80-ата минута. Така в следващия кръг шампионите на Франция ще срещнат третодивизионния По, който отстрани елитния Бордо.

Срещата започна със съмнения за дузпа в полза на домакините. Йоан Уиса падна в наказателното поле след съприкосновение с играч на парижани, но главният съдия не отсъди нарушение.

В следващите минути ПСЖ атакуваше, но не стигаше до чисти положения. В 33-ата минута Леандро Паредес опита удар, който обаче премина близо до лявата греда.

Три минути след това Джими Кабо центрира в наказателното поле, където Уиса стреля с глава, но встрани от вратата.

През втората част ПСЖ продължи да контролира топката, но отново не стигаше до опасности пред вратата на Пол Нарди.

В 69-ата минута Мауро Икарди засече с глава топката, но Нарди направи чудесно спасяване и остави отбора си в двубоя.

Томас Тухел пусна в игра Ерик Максим Чупо-Мотинг, който замени Леандро Паредес.

В 79-ата минута Пабло Сарабия шутира от границата на наказателното поле, но вратаря Нарди успя да избие в ъглов удар. Гостите разиграха късо ъгловия удар, топката стигна до Тиаго Силва, който върна топката в наказателното поле, където Сарабия успя да се извиси и стреля с глава, за да даде аванс на парижани.

Срещата завърши така, както и започна. В добавеното време на срещата Джером Ерго проби в наказателното поле и падна след единоборство с играч на ПСЖ, но съдията отново не отсъди нарушение. По този начин приключи и срещата.