Отговорникът за ФК Тулуза във вестник „Депеш дю Миди” Патрик Будро даде интервю за Гонг, в което сподели очакванията си за предстоящия реванш с ЦСКА в четвъртък.

-В момента в клуба мислят основно как да оправят положението, защото откакто ЦСКА дойде в Тулуза, отборът не е спечелил нито един мач. Той направи един равен и загуби два, от които един за купата на Лигата у дома, но все пак със състав от резерви. Самочувствието е паднало и играчите биха искали да започнат отново да печелят, защото гордостта им е наранена. Там е проблемът в този момент.

-Откъде идват проблемите за Тулуза. На свръхнатоварената програма ли се дължат?

-Да, това е основният проблем. От началото на сезона до двубоя с ЦСКА в четвъртък и в неделя за първенство ще е изиграл 14 официални срещи за 9 седмици срещи големи отбори като Ливърпул, Лион, Марсилия и ЦСКА, който е много опитен тим. Това прави средно по една среща на всеки четири дни.Така че се е натрупала голяма умора. Освен това, натоварването е оказало голямо влияние и върху състава. Така например за мача с ЦСКА трима титуляри са контузени и няма да пътуват и още двама, които също са с травми и решението дали ще играят ще бъде взето в последния момент. Тулуза разполага общо с 24 играчи и когато от тази бройка извадиш петима, решенията, които ти остават не са многобройни.

-Класирането за групите на УЕФА нещо задължително ли е за Тулуза?

-Не, не е задължително. Клубът може да приключи спокойно сезона и без повече да играе в евротурнирите. Мисля даже, че с малкия кадрови потенциал Тулуза няма силите да играе в две състезания едновременно. Ако отборът преодолее ЦСКА и влезе в групите, това ще означава, че ще му се наложи да играе на всеки три дни чак до зимната пауза преди Коледа. Аз мисля, че клубът няма силите да води тази политика. Сега, играчите казват, че миналия сезон са се борили, за да влязат в Европа и не искат да видят усилията им пропилени на вятъра, след като са само на един мач от груповата фаза. Така че между желанието на футболистите да се борят и твърде олекотения кадрови потенциал не знам какво точно ще се получи.

-Какво е мнението на клубните шефове и на треньора, когато са изправени пред тази дилема?

-Шефовете, най-вече президентът Оливие Саван иска отборът да играе в евротурнирите, защото това е важно за рекламата, приходите, всичко, което е пари. Треньорът е свикнал с Европа, където е играл много мачове с Бордо и Сент Етиен. Той би искал да играе в турнирите, но в същото време той е реалист за мача с ЦСКА и казва: „Намираме се на полувремето и резултатът е 0:0 Значи имаме 50% шансове, но знаем, че ЦСКА е опитен отбор и играе на собствен терен. Българите са завършен отбор, който играе футбол.” Същевременно като опитен треньор Ели Боп си дава сметка, че ако отборът му се класира в четвъртък, ще му бъде много трудно да се справи с натоварения график. Там е проблемът му – че не разполага с 50 футболисти.

-Явно е трудно да се реши…

-Да, нещата са на кантар. От една страна играчите искат да се борят, но реалността е друга – че Тулуза е зле в кадрово отношение. От 24 футболисти на линия са само 19, а освен това говорим за млад отбор. Някои от тези млади играчи ще ги видим четвъртък в София. Нещата са сложни. Още нещо. Тулуза е твърде непостоянен тим. Той е способен да направи големи мачове като срещу Лион и Марсилия за първенство. Същевременно Тулуза е способен да играе слабо като срещу Каен в миналия кръг. Този мач беше много, много слаб за Тулуза, даже може да се каже, че тимът бе смешен. Тулуза изобщо е един много странен отбор. Мисля, че този проблем идва от младостта. Един път се напъват и нещата стават, а на следващия път забравят, че са нужни усилия и нищо не се получава.

-Добре, накрая вашата прогноза за мача?

-Уф. Имаме желание да повярваме в подвига на Тулуза, но аз гледах ЦСКА в първия мач. Хе-хе, това е един изграден тим. Така че…

-Една дума за другия френско-български дуел Рен – Локо Сф?

-Рен спечели първия мач в София, нали? Рен има много по-силен състав от този на Тулуза. Целият състав на Рен е качествен и е много трудно да се играе срещу този отбор.