Бившият френския национал Жан-Пиер Папен разкритикува остро Карим Бензема относно позиционирането му по терена. Според знаменития нападател острието на Реал Мадрид твърде рядко се оказва на голова ситуация.

Според Папен стремежът на Бензема да играе по фланга му пречи да оказва по-сериозно влияние в срещите за националния отбор. „Малко съм изненадан от начина, по който Карим играе за Франция и Реал Мадрид“, обясни бившият играч на Олимпик Марсилия. „Той е нападтаел, но никога не съм го виждал фронтално срещу вратата. Оливие Жиру игра само три минути срещу Испания, но на три пъти бе на удобна позиция и вкара.“

„Или си играч като Кристиано Роналдо, който се връща дълбоко назад, за да поеме топката и след това преминава покрая няколко играчи, преди да вкара, или си истински нападател, който е най-добър близо до вратата. Не може през цялото време да тичаш към крилото, просто е невъзможно. Колкото повече го гледам за Франция, толкова по-рядко той се озовава на позиция за гол. Това ме дразни“, завърши Папен.