Отборите на Реймс и Страсбург завършиха при резултат 0:0 в двубой от втория кръг на френската Лига 1. Палачът на българския Локомотив Пловдив така и не успя да намери своя ритъм в гостуването си на Реймс и пропусна да вземе пълния комплект точки.

Скучноватото първо полувреме включваше само едно истинско положение и то беше на сметката на Страсбург. Гостите получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар от около 25 метра, а зад топката застана Йонас Мартен, който пласира хубав удар, преминал на сантиметри от десния стълб на вратата на Реймс.

Гостите продължиха да са по-активния отбор, като в 61-та минута положение получи атакуващия халф Александър Дику, но ударът му беше париран от стража на Реймс Предраг Райкович.

В края на двубоя гостите си помислиха, че победата е за тях, след като отбелязаха гол в 93-та минута на мача. Това обаче се оказа кратка радост, тъй като съдийската бригада отмени гола поради засада.

Така Страсбург събра 2 точки след 2 ремита в първите два мача от кампанията, докато Реймс има 4 пункта, след победата с 2:0 при гостуването на Марсилия в първия кръг от сезона.