Бившият нападател на Лас Палмас Усама Танан даде една от най-странните причини, с които съвременен футболист е оправдавал неуспеха да се наложи в даден тим. Според мароканеца незнанието му, че клубът е базиран на Канарските острови, е предопределило провала.

Навършващият 24 години през март играч бе преотстъпен на испанския елитен тим от Сент Етиен до края на сезона през лятото на 2017 година. Авантюрата му обаче приключи преждевременно и той се върна във френския тим, след като в 11-те си мача за Лас Палмас определено не впечатли никого.

Така дойде и шокиращото признание на мароканеца за това, че изобщо не е подозирал за местонахождението на Лас Палмас. „Изобщо не трябваше да подписвам с Лас Палмас. Не знаех, че клубът играе на остров”, откровен бе играчът пред Le10 Sport.

„Така и не успях да свикна с това. В нито един момент не се почувствах като у дома си. Бързо разбрах, че ще ми е адски трудно да се впиша. Това се дължеше както на езиковата бариера, така и защото моите приятели и семейство не бяха наоколо”, оплака се още Танан.