Спортният директор в Лион Бернар Лакомб е убеден, че Карим Бензема ще остане в клуба и през следващия сезон. Младият нападател е сред най-желаните футболисти в момента, като интерес към него имат Интер и Реал Мадрид.

Според последните спекулации пък, от Манчестър Юнайтед най-много желаят да си осигурят услугите на френското острие, след като английските шампиони се разделиха с португалската си звезда Кристиано Роналдо.

В същото време обаче, Лакомб заяви, че в клуба не са се получавали конкретни оферти за 21-годишния състезател.„Факсът не е изпушил. В момента се вдига много шум за нищо”, заяви директорът за „La Dauphine Libere”. „Идеята ни е да задържим Карим и през следващата кампания”, добави Лакомб.

Агентът на нападателя също потвърди, че клиентът му има желание да остане в Лион още една година преди да потърси трансфер в по-голям клуб. „Карим иска да остане в Лион до Световното първенство през 2010 година. Евентуален трансфер преди това не е сред нашите приоритети”, коментира Карим Джазири.