Звездата в нападението на съперника на Левски в Лига Европа Лил Жервиньо бе осъден условно на 15 месеца затвор и бе глобен с 20 000 евро за продължително шофиране на автомобил без книжка.

Съдът даде много по-голямо наказание на голмайстора, който взе участие в срещата със "сините" в София, която завърши при резултат 2:2. Първоначално, от прокуратурата поискаха Жервиньо да получи една година затвор условно и да бъде глобен с 15 000 евро. 23-годишният нападател, чието пълно име е Жерве Яо Куаси, блъсна млад моторист, след като продължи на знак "Стоп" на 27 ноември 2009 година, докато караше своя джип след поредната тренировка на своя тим.

Пострадалият младеж, който искаше 6 000 евро за нанесени щети от нападателя, след като леко контузи едната си ръка, твърдеше, че играча е отказал да си даде данните, както и телефон за връзка. Той освен това се опитал да купи мълчанието на младежа. Два дена по-късно, Жервиньо бе спрян от полицията, а след проверката стана ясно, че има фалшива книжка от Кот Д'Ивоар.

Поредното, трето, нарушение на играча стана факт през април тази година, когато той бе спрян, а след това стана ясно, че Жервиньо отново няма валиден документ за управление на МПС.

Играчът на Лил, чийто тим посреща Левски в следващия кръг на Лига Европа, не се появи на първото изслушване през юни, заради Световното първенство в Южна Африка, но на 12 октомври се яви в съда. Той твърдеше, че не е разбрал за това, че кара с фалшива книжка и настоя, че е бил регистриран в школа за шофьори, за да мине теста.