Борещият се за оцеляване във френския елит тим на Ланс изненада неприятно Сент Етиен като гост. „Зелените“, които се намират на четвъртото място във временното класиране, стигнаха трудно до равенство 3:3, въпреки че до 60-ата минута имаха преднина от два чисти гола. След равенството днес, Сент Етиен може да загуби четвъртото си място за сметка на Димитър Бербатов и неговия Монако. „Монегаските“ се намират на пето място във временното класиране с точка по-малко от Сент Етиен и мач пасив. В неделя Монако гостува на Гингам и при успех ще заеме мястото даващо право на участие в Европа.

След силно начало на двубоя, домакините поведоха в резултата в 18-ата минута чрез Ландри Н'Гуемо. Въпреки териториалното си предимство обаче, футболистите на Сент Етиен не успяха да затвърдят превъзходството си през първата част и така резултатът до почивката се запази непроменен.

Едва в началото на второто полувреме „зелените“ стигнаха до нов гол във вратата на Ланс. В негов автор се превърна Йоан Моло в 57-ата минута. Влед второто попадение във вратата на гостите, в състава на Сент Етиен последва сериозно отпускане, което им струва скъпо.

Само три минути след гола за домакините, Ланс реализира и намали преднината на домакините. Гостите стигнаха до гол чрез Йоан Тузгар, а в 69-ата минута отново той бе точен за 2:2 от дузпа.

Окрилени от двата си бързи гола, тимът на Ланс погледна и към пълния обрат в срещата. Пабло Чавария доведе нещата до 3:2 в полза на гостите, но все пак футболистите на Сент Етиен съумяха да възстановят равенството чрез Мервут Ердринк.