Олимпик Лион изненадващо завърши 0:0 у дома срещу предпоследния Амиен в мач от 23-ия кръг на френската Лига 1. Осминафиналистът в Шампионска лига доминираше през целия мач, но така и не намери път към вратата на гостите.

През целия двубой домакините имаха надмощие, но не успя да го материализират.

Изненадващо „хлапетата“ можеха да изостават в резултата в 35-ата минута, но техния вратар Антони Лопеш спаси силен удар на Серу Гираси.

След почивката футболистите на Руди Гарсия се хвърлиха в атаки в търсене на победата.

В 72-ата минута резервата Райън Шерки нацели гредата.

В 79-ата минута отново той пробва изстрел, но вратарят на Амиен Режис Гюртнер успя да спаси отбора си, като направи впечатляващо спасяване.

В последната минута от редовното време Джон Мендоса стреля на сантиметри покрай гредата на Лопеш. В крайна сметка срещата приключи без попадения.

Лион остават шести с 33 точки, докато Амиен са 19-ти с 20. Това бе 11-ти пореден мач без успех за гостите. В следващия кръг „хлапетата“ ще гостуват на лидера Пари Сен Жермен, а Амиен ще е домакин на Монако.

Страсбург победи с 1:0 като гост на Тулуза и се намеси в битката за зона "Европа". Страсбург също има 33 точки, но заема девето място с по-лоша голова разлика.

Уорис Маджид вкара единствения гол в 75-а минута.