Последният във временното класиране в Лига 1 Оксер разгроми с 4:0 гостуващия Брест в мач от 34-ия кръг във Франция. Домакините изиграха много силно първо полувреме, през което вкараха всичките попадения в мача.

На Едуард Сисе му трябваха само 5 минути, за да открие резултата, а Оливие Капо направи 2:0 след малко повече от четвърт час игра. С гол на Ален Траоре в 28-ата минута преднината на Оксер стана 3:0, а в 39-ата Рой Конту окончателно уби интригата в двубоя.

Въпреки победата домакините останаха на дъното в Лига 1, но вече с 31 точки или само 3 от Дижон, който е първият тим над чертата. Брест пък се смъкна до 15-ата позиция с 35 точки.

Бордо постигна класическа победа с 3:0 като гост на Сошо в среща, която домакините завършиха с 9 души на терена. Любопитното е, че Себастиен Руде и Модибо Майга напуснаха за директни червени картони само в рамките на 2 минути между 62-ата и 64-ата.

Жусие откри за гостите в 12-ата, а в 62-ата Руде фаулира откъсващ сам срещу вратаря съперник. Тъй като фаулът бе в наказателното поле на Сошо, съдията изгони Руде и посочи бялата точка. Оттам Никола Морис-Беле не сбърка. В 70-ата пък Анри Сайве заби третия гол и не остави никакво съмнение кой ще е победителят в мача.

С успеха Бордо събра 49 точки и запази 8-ата си позиция, докато Сошо остана предпоследен с 31, на 2 пред Оксер.

Рен надигра Аячо с 3:1, след като почти цял мач игра с човек повече. Самуел Боху от гостите бе отстранен с директен червен картон още в 11-ата минута, а оттам за Рен не представляваше проблем да стигне до крайния успех. С голове на Жулиен Фере (27'), Разак Букари (85') и Ясин Брахими (90') те заслужиха трите точки, докато Илан в 89-ата вкара почетното попадение Аячо.

Победата изкачи Рен с неговите 57 точки до -ото място, което дава право на участие в Лига Европа, като измести Лион оттам. „Хлапетата“ почиват в този кръг заради снощния си финал срещу аматьорския Кевили, а гостуването им на Евиан бе преместено за 10 май.

Сент Етиен остана в битката за Лига Европа след домакински успех с 1:0 над Дижон. Единственият гол в срещата бе дело Пиер Емерик Абумейанг в 43-ата. С него Сент Етиен събра 53 точки в актива си и заема 6-ата позиция, докато Дижон остава да виси на 17-ото място над чертата с 34.

В други две срещи от кръга в Лига 1 Валансиен победи с 2:0 гостувищия Ница, докато Нанси измъкна 1:1 от Каен с гол на Бенджамин Муканджо в 81-ата минута.