Ръководството на Сент Етиен обяви официално трансфера на Франк Табану от Тулуза. Крилото вече парафира за 4 години със „зелените“, уточнява клубния им сайт.

24-годишният футболист прави дебюта си в Лига 1 за „ле теф“ през сезон 2008/2009 и оттогава досега има 15 попадения в 138 мача.

„Наистина съм горд да се присъединя към Сент Етиен и съм съсредоточен да направя страхотен сезон“, сподели бившият младежки национал на Франция. „Говорих с треньора Кристоф Галтие по телефона доста относно проекта, който ме накара да се вълнувам.“

„Напускам Тулуза с болка в сърцето, защото това е клубът, който ми даде път до най-високото ниво, но страницата вече е обърната и ми трябва ново предизвикателство, за да се развивам.“

Наставникът на Сент Етиен не пропусна да отчете универсалните качества на Табану. „Той е специалист в играта отляво, но също така може да играе и по десния фланг, понеже е много опитен. Във физическо отношение той е готов, но ще му трябва известно време, за да се адаптира към обстановката тук. Надявам се той да има същите успехи, каквито и други футболисти са постигали и наистина да разцъфне при нас“, коментира Галтие.