Френският специалист Руди Гарсия официално беше назначен за нов наставник на Олимпик Лион. Клубът, който наскоро се раздели с досегашния наставник Силвиньо, оповести сделката на своя сайт и каналите си из социалните мрежи. Гарсия вече проведе и първо занимание с играчите на „хлапетата”, които нямат ангажименти към национални отбори.

„Олимпик Лион потвърждава назначението на Руди Гарсия за треньор, което стартира от днес”, гласи официалното изявление. Договорът на специалиста е до юни 2021 година.

55-годишният Гарсия има доста опит в Лига 1 и зае поста на Силвиньо, който плати цената за неуспешната серия от 7 поредни мача без победа. През 2011 година Гарсия беше избран за най-добър треньор в Лига 1, като изведе Лил до дубъл с шампионската титла и Купата на Франция. После той пое италианския Рома и го изведе до второ място в Серия А през 2014-а.

Две години по-късно специалистът започна работа в Олимпик Марсилия, където остана до края на миналия сезон.  В събота той ще изведе Лион в двубой от първенството срещу един от бившите си клубове във Франция – Дижон.

„Хлапетата” заемат 14-о място в Лига 1 с 9 точки от 9 мача.