Основният акционер на Олимпик Марсилия Робер Луи-Драйфус е решил да не продава клуба от Лига 1 на канадския бизнесмен Джак Качкар, обяви президентът на тима Папе Диуф.

Луи-Драйфус е прекратил преговорите с Качкар, след като канадецът поискал допълнително отлагане на сделката, за да събере нужните 115 милиона евро, които бяха договорени за продажбата.

Говорител на Качкар обяви на 1 март, че е постигнато финално споразумение с Луи-Драйфус, като остава само да бъдат приведени парите.

„От самото начало Робер Луи-Драйфус бе заявил, че трябва да са изпълнени две условия, за да има продажба,” сподели Диуф пред клубния уеб-сайт.

„Първото от тях бе купувачът да има наличните средства, а второто – да може да гарантира бъдещето на отбора. Относно второто условие, Робер искаше отговор, който така и не получи.”

„Робер искаше да продаде клуба, но също така да го остави във възможно най-добри ръце. Той стигна до заключение, че това няма да е възможно и затова отказа да отгала още,” продължава Диуф.

„той можеше да продаде отбора без проблем, но той не искаше да го излага на риск.”

Марсилия, най-титулуваният френски клуб, триумфира в Европа през 1993 година, а освен това има осем титли на Франция и рекордните 10 Купи на страната.

Луи-Драйфус прибоди акциите на клуба преди 10 години за символичния 1 франк, след като отборът бе достигнал дъното заради разкрития в корупция.