Тиери Анри започна кошмарно престоя си в Монако. Легендата на Арсенал се захвана с треньорската дейност, но първата му работа не изглежда да тръгва по най-добрия начин.

4 загуби и 2 равенства в първите 6 мача за Анри начело на Монако. Тимът е предпоследен в Лига 1 (7 т.), с равни точки с последния Гинган, и вече загуби шансове да се бори за класиране в елиминациите на Шампионската лига (все още има математическа възможност да се класира в Лига Европа).

Проблемите обаче не свършват дотук. Жан-Одо Аолу ще бъде аут за пет седмици, докато бранителят Кевин Н'Дорам - за шест. Добрата новина за Анри е, че нападателят Радамел Фалкао е на линия за сблъсъка с Каен.

В момента Монако е отборът с най-много контузени играчи в лигата - цели 9. В лазарета са още Рони Лопес, Пиетро Пелегри, Жулиен Серано, Адама Траоре, Стеван Йоветич, Алмами Туре и Жорди Мбула. Под въпрос е Джибрил Сидибе. Очаква се Юри Тилеман да е на линия за следващия мач на отбора.

През уикенда "монегаските" гостуват на регионалните съперници от Каен, като това е добра възможност за събиране на първи пълен комплект точки при новия наставник.