Отборът на Ница надви Нант с 2:1 в двубой от 6-ия кръг на Лига 1. Данте откри резултата за домакините, а в края на първата част с гол от дузпа Имран Луза изравни. В 62-ата минута обаче Тюрам реши всичко в мача. 

Началото на срещата бе ударно. Още в третата минута съдията Жером Бризар бе принуден да изгони футболист на гостите. Андрей Жирото влезе изключително грубо в краката на противников играч и остави отбора си да играе цял мач с човек по-малко. 

Оттам нататък нещата за Нант станаха изключително трудни. Домакините започнаха да пресират и да обстрелват вратата на съперника. 

Резултатът бе открит след около половин час игра, когато Амин Гуири центрира от ъглов удар, а Данте вкара топката право във вратата на Нант. 

Краят на първата част също бе вълнуващ. Анди Пелмар игра с ръка в наказателното поле и подари дузпа на противника. Имран Луза бе безгрешен от бялата точка и възстанови равенството, обещавайки още по-интересно второ полувреме. 

След час игра Кефрен Тюрам-Улиен обаче отново изведе домакините напред след детинска грешка на съперниковата защита. 

В края на срещата победата на Ница можеше да стане още по-изразителна, но Рони Лопеш не успя да преодолее Албан Лафон и вратарят опази вратата си от ново попадение. 


Така Ница продължава да се изкачва в класирането и вече е 8-и с 10 пункта. Нант е на другия полюс и продължава да пропада, намирайки се на 15-о място с едва 5 точки.