Ница стана първият тим в Лига 1, който успя победи стартиралия ударно сезон 2019/2020 Рен. „Орлите” от Лазурния бряг сториха това по крайно драматичен начин, печелейки с 2:1 гостуването на „Роажон Парк” в последните секунди.

Нещата тръгнаха доста зле за Ница, като в 25-ата минута вратарят Валтер Бенитес беше записан като автор на автогол. В ситуацията обаче той имаше най-малка вина, тъй като зле подредената отбрана позволи Желен да отправи прострелно подаване във вратарското поле. Там Готие Лорис отклони топката към собствената си врата, а Бенитес опита да избие, но докосването му отведе кълбото зад голлинията – 1:0.

След паузата Ница се върна в мача след точно изпълнена дузпа в 63-ата минута. Уилан Сиприен беше точен от бялата точка.

В самия край именно гостите бяха тимът, който натискаше и заслужено стигна до победата. Стенли Нсоки отклони с глава центриране от ъглов удар и Расин Коли беше на точното място, за да опъне мрежата – 1:2.

Така и двата тима се изравниха в класирането с по 9 точки, като Рен остава втори заради по-добрата си голова разлика (6:3 спрямо 7:5). Лидерът Пари Сен Жермен също е с 9 точки, колкото има и четвъртият Анже.

Още неделни резултати от 4-ия кръг в Лига 1:

Реймс - Лил 2:0

Страсбург - Монако 2:2

Рен - Ница 1:2