Отборът на Ница се наложи над Реймс с 2:0 в домакински двубой от 12-ия кръг на Лига 1. В 26-ата минута Муса Думбия си изработи два жълти картона само за 60 секунди и остави отбора си с човек по-малко, което спомогна за откриващото попадение на Вилан Сиприен, което падна само 5 минути по-късно. В 41-ата минута Кристоф Ерел оформи крайното 2:0. 

В първите минути на двубоя Реймс бе по-активният отбор и гостите опитаха няколко добри възможности за отбелязване на попадение, но безуспешни. Впоследствие обаче отборът прие играта в собствената си половина.

В 20-ата минута Данте си освободи пространство пред вратата и засече топката от свободен удар, но отиграването му с глава бе неточно и топката премина на сантиметри от дясната греда. 

Малко по-късно Вилан Сиприен центрира добре в наказателното поле, но Предраг Райкович успя да скочи и да сграбчи топката във въздуха. 

В 26-ата минута Муса Думбия подходи изключително небрежно и в рамките на една минута си изработи два жълти картона и бе принуден да напусне терена преждевременно. 

Само 5 минути след като Реймс остана с човек по-малко Ница се възползва от численото си превъзходство и откри резултата в срещата. След прекрасно взаимодействие с Пиер Леес Мелу Вилан Сиприен остана на чиста позиция на границата на наказателното поле, откъдето стреля и преодоля вратаря с удар в долния ляв ъгъл. 

В последните минути от първата част Кристоф Ерел удвои аванса на "орлите", след като при него попадна отскочила топка и я изстреля право във вратата на Райкович. 

В началото на второто полувреме Реймс пропусна страхотна възможност да върне едно попадение в срещата. Матийо Кафаро достигна до топка в наказателното поле, но ударът му бе прекалено слаб и Валтер Бенитес нямаше как да сбърка при спасяването. 

В 63-ата минута авторът на второто попадение в срещата - Ерел получи контузия и бе принудително заменен. 

В 70-ата Алексис Клод Морис се пребори успешно за топката, но ударът му не бе достатъчно точен и кълбото премина встрани от дясната греда. 

В 81-ата Сиприен стреля от ръба на наказателното поле, но Райкович бе на точното място и спаси удара. 

Така отборът на Ница записа първа победа от 21-ви септември насам и се изкачи до 12-ата позиция в класирането. "Орлите" станаха четвъртият отбор с 16 пункта в своя актив, а Реймс пропусна да излезе втори и остана с 18 точки.