Дори без Неймар Пари Сен Жермен постигна категоричен успех като гост на Амиен с 3:0 от френската Лига 1. Успехът за парижани ги затвърди на първото място и вече са с 13 точки преднина пред Лил. Бразилецът е почувствал умора и е помолил треньорското ръководство да получи почивка за тази среща.

Единсон Кавани откри резултата на „Стад дьо ла Ликорн” в 57-ата минута, а 13 по-късно Килиан Мбапе удвои актива на ПСЖ. В 79-ата пък Маркиньос оформи крайният резултат, а в 66-ата Аденон си изкара втори жълт картон, за да може Амиен да доиграе мача с десет човека.

Пари Сен Жермен откри резултата в 57-ата минута, когато Кавани стреля добре от дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Амиен. Девет по-късно пък Аденон повали Мбапе над десния фланг и реферът му показа втори жълт картон, за да го изгони.

Това донесе допълнителна увереност за тима на Томас Тухел, който вече водеше с 2:0 в 70-тата. Кавани напредна през зоната на изгонения Аденон и пусна по земя успоредно за Мбапе, който от дузпата не можеше да сбърка и покачи. В 79-ата пък Юлиан Дракслер изтормози отбраната на „еднорозите” отляво и подаде към Маркиньос в наказателното поле. Бразилецът постави крака си и с параболичен удар прати топката във вратата на домакините, за да оформи крайното 3:0.

Така ПСЖ остава първи с 50 точки след 18 изиграни мача, а Амиен е 17-и с 18 пункта.