Всеки ден трансферът на Неймар в Барселона е една крачка по-близо и индикациите за това следват една след друга. Поредната малка стъпка към разкритието за сделката на годината е продиктувана от действията на обкръжението на бразилската звезда. 

От няколко седмици той е изпратил майка си Надин и леля си Рафаела в Барселона, за да обзаведат имение, което той си е харесал и в което смята да живее след повторното си завръщане в града с екипа на "блаугранас". И двете жени вече полагат последните щрихи. 

Според изданието GOL, бразилецът искал да се нанесе в същия квартал, в който пребивавал и при предишния си престой, като си харесал имение, съседно на предишното. Той искал жилището му да е напълно обзаведено по вкуса му в деня на подписването на договора и затова пратил майка си и сестра ѝ с тази мисия. 

Изданието допълва, че преговорите между Барселона и Пари Сен Жермен вървят с добро разбирателство и се очаква до седмица, максимум до 14 дни, всичко да е приключено и официалното завръщане на Неймар на "Камп Ноу" да стане факт.