Бразилската звезда на ПСЖ Неймар вярва, че неговият съотборник Тимъти Уеа ще се превърне в един от най-добрите атакуващи футболисти в Европа. Той настоя, че американският национал ще покаже отлична игра по време на престоя си под наем в голям клуб като Селтик.

Уеа се присъедини под наем към ,,детелините“ през миналата седмица, след като изигра едва два мача с екипа на ПСЖ за първенство. Тийнейджърът, който е сина на либерийския президент и бивш носител на ,,Златната топка“ Джордж Уеа, сподели при пристигането си в шотландския гранд, че иска да спечели трофей.

Съотборникът му в ПСЖ Неймар вярва, че Уеа е взел правилното решение, присъединявайки се към Селтик и очаква 18-годишният футболист да се развие по време на престоя си в гонещия титлата в Шотландия тим на Брендън Роджърс. ,,Това е много вълнуващо за него – той притежава всичко необходимо, за да бъде един от най-добрите атакуващи футболисти в Европа“, сподели Неймар за Daily Record.

,,Това е добър ход, както за него, така и за Селтик, а и за ПСЖ, тъй като когато той се завърне в отбора ще е по-завършен играч. Той имаше своите опции, но избра правилната. Селтик е голям клуб, в тяхното първенство те атакуват и отбелязват много голове, и са участник в европейските клубни турнири – те му осигуряват всичко необходимо“, завърши бразилецът. /БГНЕС