Отборът на Пари Сен Жермен ще бъде търпелив при възстановяването на Неймар от контузията, която малко преди рождения си ден, заяви старши треньорът Томас Тухел. Участието на бразилеца в четвъртфиналния двубой от Купата на Франция срещу Дижон е под въпрос и ще бъде взето преди мача, който е в сряда вечер.

Неймар пропусна победата на ПСЖ с 2:1 над Нант и победата с 4:2 над Лион през изминалата седмица, след като получи контузия в ребрата срещу Монпелие на 1 февруари. Той се завърна на тренировки миналия петък, но Тухел не иска да  прибърза с връщането му на терена .

"Неймар е контузен. Трябва да бъдем търпеливи и внимателни с него. Ще решим [дали ще може да играе] след тренировката във вторник“, каза Тухел.

Мениджърът потвърди, че е твърде рано и за Маркиньос да се завърне към игра, след като имаше проблем с прасеца. Германецът допълни още, че Тиаго Силва и Хуан Бернат са готови за игра, но Преснел Кимпембе и Марко Верати все още не са напълно възстановени. Колин Дагба и Абду Диало също остават извън строя.