Звездата на ПСЖ Неймар донесе победата на отбора си в гостуването на Бордо в 8-ия кръг от Лига 1. Бразилецът се разписа в 70-ата минута, след като получи удобна топка от Мбапе в наказателното поле и хладнокръвно я прати в долния ляв ъгъл. Интересно е да се отбележи, че това е трети мач, който Неймар печели за ПСЖ със свой гол от началото на сезона.
 
Гостите от Париж ликуваха още в 9-ата минута, но бързо посърнаха, след като голът на Лайвин Курзава не бе зачетен  заради засада. Футболистите на ПСЖ продължиха да атакуват и в 16-ата минута стигнахна до нов шанс. Идриса Гай се освободи добре от персоналния си пазач в наказателното поле, но шутира неточно. В 28-ата минута класа показа вратарят на Бордо Беноа Костил, спасявайки удар на Неймар. Отново бразилецът накара феновете на домакините да изтръпнат две минути преди почивката, но топката мина покрай вратата.
 
Доминацията на ПСЖ продължи и през втората част. Килиан Мбапи пропиля златен шанс в 63-ата минута, когато стражът на Бордо направи изумително спасяване. Пак той овладя отбита топка в наказателното поле 10 минути преди края, но ударът му профуча на сантиметри над напречната греда. До края Мбапе пропусна още една възможност да затвърди победата на ПСЖ.
 
Отборът на ПСЖ остава лидер в класирането в Лига 1 с 18 спечелени точки, 2 повече от Нант. Бордо заема петото място в класирането с 12 точки.