Димитър Бербатов не успя да помогне на отбора на Монако, който записа трета загуба от началото на френското първенство. Монегаските допуснаха поражение с 1:2 при гостуването на Олимпик Лион от петия кръг на Лига 1.

Бербатов бе титуляр за Монако и изпусна няколко добри положения, в които можеше да се разпише.

Българинът направи чудесен пробив в 22-та минута, финтира защитник на Лион и центрира в наказателното поле на домакините, където Ферейра можеше да отправи доста по-опасен удар, но в крайна сметка Лопеш спаси без никакви проблеми.

Лион поведе в 30-та минута, когато Стед Малбранк комбинира с Фекир, който с премерен удар реализира за 1:0.

Домакините можеха да удвоят своята преднина още в 32-та минута, но ударът на Лаказет не успя да намери очертанията на вратата на Монако.

Монако организира добро нападение в 34-та минута, когато Димитър Бербатов подаде към Окампос, който след това продължи към Кондогбия, но Лопеш спаси. Две минути по-късно Окампос стреля от границата на наказателното поле на Лион, но след това топката срещна гърба на Бербатов и излезе в аут.

Монако успя да изравни резултата в 39-та минута, когато Кондогбия отне топката от Юмтити, след което центрира в наказателното поле на Лион, където Окампос бе оставен непокрит и изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Лопеш.

Пред Димитър Бербатов се откри добра възможност в 45-та минута, но ударът му отблизо бе отразен от Лопеш.

Фери направи добър пробив в 50-та минута и излезе сам срещу Субашич, но след удара му топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Монако.

Димитър Бербатов отправи опасен удар в 53-та минута, но Лопеш успя да извади топката от под гредата и изби в корнер.

В 62-та минута Ферейра стреля от границата на наказателното поле на Лион, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Лопеш, който обаче плонжира, разтегна се и изби топката в корнер.

Домакините организираха перфектна атака в 70-та минута, когато Н'Джие подаде към Лаказет, който реши да стреля от малък ъгъл и изпрати топката в аут.

Монако отговори светкавично в следващата атака, когато Дирар центрира в наказателното поле на Лион, където Бербатов стреля с глава отблизо, но право в ръцете на Лопеш.

Юмтити направи добър пробив в 72-та минута, след което подаде към Малбранк, който стреля от изгодна позиция, но топката рикошира в крака на Рикардо Карвальо и излезе в корнер.

Лион поведе с 2:1 в 73-та минута, когато Лаказет направи двойно подаване с Юмтити, който навлезе в наказателното поле на Монако и подаде към оставения непокрит на точката на дузпата Толисо, който вкара в полуопразнената врата.

Домакините можеха да стигнат и до по-убедителна победа, но Лаказет пропусна да се разпише от чиста позиция в 80-та минута.

Монако има само 4 точки от началото на сезона и се намира на шестнадесета позиция, докато това бе втора победа за Лион, който има 6 пункта и се изкачи на дванадесето място.