Старши треньорът на Ланс Франк Хайзе бе възнаграден с удължаване на договора с две години след едва две срещи начело на отбора, спечелил промоция в Лига 1.

„Ланс избра да продължи сътрудничеството си с Франк Хайзе като треньор на първия тим за следващите два сезона“, се казва в клубно изявление. Хайзе пое ролята, след като бе наставник на втория тим, заменяйки на поста Филип Монтание през февруари, когато тимът заемаше третата позиция в класирането на Лига 2.

В първия си двубой начело, Ланс спечели гостуването си на закъсалия Париж ФК, за да се изкачи до второто място, което носи директна промоция. Впоследствие съставът надви последния в подреждането Орлеан преди пандемията от коронавирус да преустанови сезона във френския футбол. Това беше достатъчно да донесе промоция, когато кампанията във Франция бе обявена за официално прекратена миналата седмица.

„Франк не беше първи избор на клуба. Нашата цел беше да намерим треньор, който да олицетворява ценностите на Ланс. Неговият балансирана, но атакуваща футболна философия пасва идеално на ДНК-то на клуба“, каза генералният директор на Ланс Арно Пуй. „Щеше ми се да приключим сезона и не просто да спечелим промоция без игра, но да го направим пред нашите привърженици и на изцяло спортен принцип“, сподели Хайзе.