Нанти победи с 3:0 Бордо в мач от 36-ия кръг на Лига 1. Домакините не дадоха шанс на „жирндинците“ и заслужено стигнаха до изразителния успех.

„Канарчетата“ стартираха агресивно двубоя и успяха да поведат в 19-ата минута, когато Людовик Блас направи добър пробив, след което центрира в наказателното поле, а Калифа Кулибали засече с глава в десния ъгъл.

До края на първото полувреме Рандал Коло можеше да удвои преднината на домакините, но изстрелът му с глава премина покрай левия страничен стълб. В заключителните минути на първата част гостите можеха да изравнят, но удар на Уи-Джо Хуанг бе отразен великолепно от Албан Лафон.

В началото на второто полувреме Нан получи правото да изпълни дузпа, след като Лорис Бенито извърши нарушение в наказателното си поле. Зад топката застана Имран Луза и с изстрел в долния ляв ъгъл удвои преднината на тима си.

В 71-ата минута домакините направиха резултата класически. Рандал Коло получи в наказателното поле от Моузес Симон, след което елегантно преодоля вратаря и реализира.

Шест минути по-късно защитник на домакините изби от голлинията изстрел на Пол Баис. В 87-ата минута напречната греда бе последна преграда след плътен изстрел на Денис Апия.

С постигнатия успех Нант запази шансове за спасение, след като в момента се намира на 18-ата позиция с актив от 37 точки, с две по-малко от днешния си съперник Бордо.