Новият наставник на Пари Сен Жермен, Маурисио Почетино е начело на тима от по-малко от месец, но вече е направил силно впечатление на всички в клуба заради начина си на провеждане на тренировъчния процес, разкрива източник от френския шампион пред "Екип".

Всичко започнало с преместването на тренировките. При бившия наставник Томас Тухел те се провеждали следобед заради желанието на самите футболисти да се наспиват. Тази практика обаче е приключила с идването на аржентинеца и заниманията вече се провеждат сутринта. Така тренировките са с нов начален час - 11:00 местно време, като играчите трябва да са на клубната база в 9:30 и при желание от тяхна страна те могат да закусват там.

Следват два часа интензивни тренировки, ръководени от сина на наставника - Себастиано Почетино. След тях често голяма част от играчите са изтощени, но те са с цел по-добра физическа подготовка преди натоварената пролетна програма на тима.

Освен на физиката, набляга се на тактиката и по-специално на защитата. Именно тук се крие разликата в треньорския подход спрямо големите звезди Неймар и Килиан Мбапе. При Тухел те играели единствено в атака по време на тренировъчните мачове, докато Почетино вече ги кара да полагат усилия и в отбрана. Специалистът сложил край на техните привилегии в отборните занимания. Докато голяма част от неговите колеги предпочитат да поверяват тренировките на своите помощници, Почетино обичал да ги следи изкъсо, като така имал възможност да води разговори с всеки един от своите футболисти.

Като цяло, отзивите са, че при него тренировъчният процес е завършен. Това се вижда и от резултатите на ПСЖ под ръководството на бившия мениджър на Тотнъм - четири победи, едно равенство и спечелена Суперкупа на Франция срещу Марсилия.