21-годишният нападател на Лил Джонатан Дейвид снощи отбеляза попадение за своя Лил, но впоследствие „кучетата“ бяха победени от Пари Сен Жермен след обрат през второто полувреме.

Канадският национал разкри по-рано тази година, че неговата мечта е да се присъедини към Арсенал един ден, а след добрата му форма от началото на сезона, започват и да се засилват спекулациите около подобен трансфер. Дейвид вече има осем гола в 12 мача от Лига 1 през този сезон и се очаква през лятото да се разрази истинска трансферна война за неговия подпис.

Договорът на Александър Лаказет с „топчиите“ изтича и той ще напусне най-късно през лятото със свободен трансфер. Възможно е това да се случи и през зимата, с цел Арсенал да си осигури някакъв приход.

Другият нападател на тима Пиер-Емерик Обамеянг пък навършва 33 години през юли. Въпреки че неговият контракт изтича през 2023, не е изключено „артилеристите“ да се насочат към нов нападател през лятото и е много възможно това да е именно канадската звезда на френския шампион.