Отборът на Тулуза пропусна чудесна възможност да се изкачи в класирането във френската Лига 1, след като направи 2:2 у дома срещу гостуващия Дижон. Тимът на Ален Казанова трябваше да не губи 85 минути с човек по-малко, след като вратарят Рейне получи директен червен картон в петата минута.

Всичко стана след извеждащ пас към Тавареш, а Рейне се хвърли абсурдно в краката на нападателя на гостите и съдията го изгони директно.

Това даде възможност на Наиф Аджер да открие резултата в 24-ата минута. Именно Тавареш центрира в наказателното поле и след разбъркване топката стигна някак до Аджер, който отблизо откри за Дижон – 1:0.

В 70-тата минута Слити центрира наляво към Тавареш, който пусна успоредно за Абеид, а той отблизо удвои актива на дижонците. Там някъде обаче Тулуза се пречупи и осъществи знаменитото равенство. Досеви центрира отдясно към Макс Градел, който с чудесна задна ножица намали пасива на своите – 1:2.

Това стъписа Дижон, който вместо да се възползва от численото си преимущество се прибра, а Лея изравни резултата в 77-ата минута след пас на Градел на „Мунисипал”.

Така Тулуза остана на 15-о място с 15 точки, докато Дижон е 17-и с две точки по-малко.