Анже изненада Олимпик Марсилия като гост с 2:1 в мач от френското първенство. Новакът в Лига 1 успя да вземе трите точки, при това на „Велодром“. Тимът на Анже може само да се гордее, след като записа първата си победа на този стадион от 1978 година насам.

Откакто Мичел бе назначен начело на южняците, отборът е на топ ниво на свой терен - победи над Троа и Бастия и равенство с Лион с 10 души. В тези три домакинства тимът отбеляза 11 гола. Въпреки този добър показател, той се оказа недостатъчен срещу Анже.

Домакините бяха наказани и част от съоръжението беше затворено за фенове заради поведението на запалянковците по време на неделното равенство 1:1 в дербито с Олимпик Лион. 

В 37-ата минута на мача гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Реми Кабеля фаулира Арно Бука Муту в наказателното поле. Мангани Тома беше точен за 1:0.

През второто полувреме домакините заиграха по-добре, но въпреки че това не успяха да покажат това в голов аспект.

В 70-ата минута Ромен Тома засече с глава за 2:0 след балонно центриране от фаул от другата половина на терена на Мангани Тома.

В 78-ата минута обаче домакините намалиха резултата, след като главният рефер отсъди спорна втора дузпа в срещата. Бившият футболист на Ботев Пд Феребори Доре се превърна в грешник за Анже. Миши Бачуай бе точен от бялата точка за 1:2.

Въпреки огромното желание обаче домакините така и не намериха начин да стигнат поне до равенството.

Това е четвърта загуба от началото на сезона за Олимпик Марсилия след 8 кръга. Тимът има едва 8 точки на 14-о място, докато Анже е на 5-ата позиция с 15 пункта.