Отборът на Монако, воден от легендата Тиери Анри, се добра до 1/2-финалите в турнира за Купата на Лигата на Франция. Тимът надделя над Рен след изпълнение на дузпи - 8:7, след като редовното време на "Стад Луи II" завърши при 1:1.

При наказателните удари стражът на "монегаските" - 20-годишният Лоик Бадиашил, спаси 3 дузпи и вкара последната 11-та за своя тим, класирайки го напред в турнира.

Гостите от Рен взеха аванс преди почивката. Автор на единствения гол през първата част бе Бенжамен Борижо. Той се възползва от хубав пас на Хатем Бен Арфа, който от своя страна се бе освободил от няколко играчи на съперника преди да направи асистенцията. 

През втората част домакините стигнаха до изравняването чрез Рони Лопес. Той засече хубав пас отляво на Юлиен Серано и от няколко метра прати топката във вратата на съперника за 1:1

Регламентът на състезанието гласи, че след равенство в редовното време се преминава директно към изпълнение на дузпи, без нови продължения от по 15 минути. При наказателните удари за Монако сбъркаха Тилеманс, Глик и Налдо, докато за Рен - Бен Арфа, Да Силва, Зефане и вратарят Томас Кубек. 

Решаващата дузпа за домакините пък вкара 20-годишният вратар Лоик Бедиашил, който преди това бе спасил цели 3 дузпи на съперника.

Монако - Рен 1:1 (дузпи 8:7)

0:1 Бенжамен Борижо 30'

1:1 Рони Лопес 54'