Олимпик Марсилия стигна до пълен обрат, за да спечели гостуването си на Амиен с 3:1 в последен мач от 14-ия кръг във френската Лига 1. Бакайе Дибаси даде аванс на домакините в осмата минута, но три гола на Флориан Товен (26’, 80’, 90+1) стигнаха до обрата за марсилци. Междувременно в 84-ата минута и Дмитрий Пайет изпусна дузпа за южняците, но това не повлия на крайния резултат.

По този начин Марсилия си запази петото място и вече е с 25 точки, докато Амиен е 16-и с 13 пункта.

Първата опасност бе на смектата на Марсилия, като Окампос бе изведен зад гърба на отбраната на Амиен в четвъртата минута, но вратарят на домакините улови.

Три по-късно домакините излязоха напред в резултата. Стив Манданда реагира кошмарно на центриране отдясно, за да сложи топката пред голлинията си за Бакайе Диабаси, който необезпокоявано откри – 1:0.

След 17 минути игра Гютнер направи феноменално спасяване, след като Товен стреля с глава, а стражът на домакините със сетни сили изчисти в корнер. В 26-ата обаче Марсилия изравни. Товен проби отдясно навътре и с мощен изстрел с левия крак матира стража на домакините.

В 29-ата Товен центрира с левия крак отдясно към Окампос, но ударът на нападателя на Марсилия бе спокойно уловен от Гюнтнер.

В 54-ата минута колумбиецът Стивън Мендоса можеше отново да поведе Амиен напред, ала ударът му бе блокиран. Десетина по-късно Пайет стреля през куп от играчи на Амиен, но Гютнер улови. В 71-ата Пайет центрира от ъглов удар на първа греда, а там Валер Жермен засече с глава, но топката се отби в напречната греда. Така дойде 80-тата минута, когато Товен каза своята дума. Халфът стреля страхотно от пряк свободен удар, който не остави никакъв шанс на стража на Амиен, а топката влетя красиво във вратата. Последва нов шанс за Марсилия Пайет, който бе фаулиран от Льофор, а съдията отсъди дузпа. Зад топката застана именно Пайет, който стреля в центъра на вратата, но стражът на Амиен спаси с крака.

В първата минута от добавеното от съдията време Товен оформи своя хеттрик. Халфът бе видян отдясно от Макси Лопес и със стилен изстрел прати топката за трети път във вратата на Гюнтнер.