Бившият старши треньор на Франция Зинедин Зидан няма намерение да наследи Маурисио Почетино като следващ наставник на Пари Сен Жермен, твърди „Telefoot“. Аржентинският треньор се очаква да бъде освободен от парижани, а Зидан е спряган за поста на „Парк де Пренс“. Приоритетът на 49-годишния бивш полузащитник обаче е да застане начело на френския национален отбор след тазгодишното Световно първенство в Катар.

Съобщава се, че Зидан е бил част от стратегията за преговори, използвана от президента на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи, за да убеди Килиан Мбапе да поднови договора си, но не се очаква Зидан да оглави ПСЖ от следващия сезон.

На спортния директор на ПСЖ Леонардо пък е било казано в събота, че ще напусне клуба това лято. Бившият спортен директор на Лил Луис Кампос е фаворит да замени бразилеца при столичани.

Сред списъка с кандидати за заместник на Почетино са още Йоаким Льов, Кристоф Галтие, Роберто Мартинес, Антонио Конте, Тиаго Мота и Жулен Лопетеги.

Противно на информацията на „Telefoot“, френската медия „RMC Sport“ съобщава, че емирът на Катар е в пряк контакт със Зидан и въпреки че споразумението е все още далеч, бившият френски национал не е отхвърлил напълно предложението. Във Франция пък в последно време се появиха съмнения относно напускането на Дидие Дешан начело на „петлите“, което означава, че Зидан все още е отворен да слуша какво предлага ПСЖ.