През месец май ще се навършат две години, откакто Зинедин Зидан за последно е беше край тъчлинията. Бившият треньор на Реал Мадрид обаче не е кой да е. Той може да изчака подходящия момент и да изчака най-добрата свободна позиция.

Според френската медия RMC Sports този момент вече е настъпил и отборът, за който в момента Зидан мисли, е не кой да е друг, а Ювентус. Това е клуб, който французинът познава отлично от времето си като играч на „биаконерите“ между 1996-а и 2001-а година. Изданието твърди, че дори Ювентус да не се класира за Шампионската лига, това няма да е ключов фактор за неговото решение, тъй като той мисли повече за дългосрочния проект.

15 снимки

Основният препъникамък по пътя на Зидан към „Алианц Стейдиъм“ е настоящият треньор на тима – Масимилиано Алегри. Договорът му с Ювентус е до 2025-а година, като печели по 7 милиона евро чисто годишно. Ако го сменят с друг треньор, то от клуба ще трябва да му платят 20 милиона евро под формата на компенсация, а предвид настоящото финансово състояние на „бианконерите“, въпросът далеч не е тривиален.

Към това се добавя фактът, че ръководството на Ювентус не мислят да уволняват Макс Алегри, дори когато бяха девети в таблицата този сезон, още преди да им бъдат отнети 15 точки от актива, а впоследствие - върнати. Сега, когато резултатите отново се подобриха и след класирането за полуфиналите в Лига Европа, мисълта за смяната на Алегри не стои на дневен ред.

Френският шампион Пари Сен Жермен вече се опита да изкуши Зидан след напускането на Маурисио Почетино, но в крайна сметка не се стигна до споразумение между страните. Очакванията обаче след края на кампанията Кристоф Галтие да бъде уволнен и парижаниотново да се насочат към Зидан, но според информация на RMC Sport, легендарният французин не е съгласен с начина на управление на парижкия клуб от стана на собствениците „Катар Спортс Инвестмънт“.