Жерар Пике, който е носител на Световната купа, може да се смята за късметлия, че е играл заедно с някои от най-великите на нашето съвремие като Кристиано Роналдо и Лионел Меси, съответно в Манчестър Юнайтед и Барселона. Следователно той е в добра позиция да даде своята оценка кой е най-добрият играч между тези двама, като спорът между двете суперзвезди, датира отдавна.

"Е, вярно е, че битката между тях двамата през последното десетилетие беше доста впечатляваща, защото и двамата се справиха невероятно добре. Мисля, че по отношение на таланта Меси със сигурност е номер едно. Вярно е, че Кристиано работи много усилено, за да се опита да се състезава и да се бори за това първо място, но ако видите кариерите и на двамата... със сигурност бих избрал Меси. Той показа, че въпреки че е на 35 може да се конкурира като най-добрият играч в света. Той го показа на Световното първенство.

След като се пенсионирах от Испания, трябваше да прекъсна връзката си със спорта, така че не гледах никакви мачове освен финала - и то не целия мач. Опитах се да прекъсна връзката, отидох на почивка за няколко дни. Последните ми няколко месеца бяха трудни като професионалист и наистина имах нужда да се откъсна от футбола", сподели Пике.