Старши треньорът на Монако Леонардо Жардим отличи високо поведението и професионализма на младата звезда на тима Килиан Мбапе. 

Според наставника на "монегаските" въпреки многобройните спекулации относно бъдещето на 18-годишния талант и сериозния медиен интерес към него, Мбапе остава концентриран единствено върху представянето си на терена.

"Работим върху това, защото Килиан започна да играе при нас едва през последните 4-5 месеца и трябва да се грижим за него. Въпреки че е просто едно 18-годишно момче, той е доста зрял за възрастта си, виждам как разговаря с медиите – много спокоен, разбиращ много добре какво се изисква от него. Трябва да продължи да се развива и да поддържа високото ниво, което демонстрира в момента", коментира треньорът.

С изключителното си представяне през сезона с екипа на тима от Княжеството 18-годишният нападател се превърна в едно от най-дискутираните имена на европейския и световен футбол. 

С 19 гола и 11 асистенции във всички турнири Мбапе бързо привлече интереса и на редица големи клубове, като дори се заговори, че Реал Мадрид е готов да плати 60 милиона евро за него през лятото.