Световният шампион с Аржентина Лионел Меси няма да пътува с Пари Сен Жермен за срещата от турнира за Купата на Франция с непретенциозния тим на Шатору тази вечер. 35-годишният футболист, седемкратен носител на „Златната топка“, поднови тренировки във Франция едва в сряда, след като отпразнува подобаващо световната титла, спечелена преди три седмици. Старши треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие намекна, че нападателят може да играе в следващия мач на отбора за първенство на 11 януари, сряда, при домакинството на Анже на „Парк де Пренс“.

„Искаме той да си почине и да прекара време със семейството си, със сигурност няма да играе утре (петък). Разговарях с него и се надяваме всичко да е точно, за да се завърне за следващия мач“, коментира Галтие на пресконференцията си.

Наставникът призова още феновете на парижани да осигурят на аржентинеца топло посрещане, независимо от ключовата му роля при победата над Франция във финала на Световното.

БГНЕС / BGNES
11 снимки

„Това е Лионел Меси и ние сме късметлии да го имаме в състава. Така че се надявам, че нашите фенове ще отпразнуват завръщането му“.

Килиан Мбапе и Неймар също няма да играят в петък, като френският нападател е в почивка, докато бразилецът има проблем в глезена.

„Бяхме планирали да дадем на Неймар известно време за пълно възстановяване от контузията, получена на Мондиала, и това ще се случи в този период“, каза още треньорът на ПСЖ.

Неймар получи травмата в откриващия мач срещу Сърбия, но се разписа при победата над Южна Корея на 1/8-финалите и след това срещу Хърватия в последните осем, когато Селесао отпадна след дузпи.

„Не се притеснявам за Неймар, той още тъгува за Световното, но виждам, че е напълно отдаден на нас“, добави Галтие, споделяйки още, че гостуването на третодивизионния Шатору ще бъде добра възможност да даде шанс на някои от играчите, които по-рядко попадат в стартовия състав.