Защитникът на ПСЖ Преснел Кимпембе заяви, че парижани няма да подценят Аталанта. Шампионът на Франция се изправя срещу сензацията в Серия А на четвъртфиналите в Шампионската лига. Всичко ще се реши в един мач, а двубоят е на 12 август в Лисабон.

„Тренираме от 22 юни с мисълта за този мач. Вярно е, че до този двубой ще изиграем само два официални мача, но няма да имаме извинения за нивото и подготовката ни, защото работихме усилено по време на тренировките и всичко върви добре“, заяви Кимпебе пред RMC Sport.

Това ще е първият сезон в Шампионската лига, когато всичко ще се реши по нов регламент. Двата тима вече си осигуриха място в турнира и през следващата кампания.

„Аталанта не е свикнал да играе често в Шампионската лига и въпреки че си осигури място и през следващия сезон ни чака труден мач. Те са много атакуващ отбор. Напълно осъзнаваме на какво са способни. Мога да ви уверя, че няма да ги подценим. Надявам се да се получи добър мач“, добави още бранителят.

ПСЖ няма да може да разчита на голямата си звезда Килиан Мбапе, който получи тежка контузия в глезена във финала за Купата на Франция срещу Сент Етиен и ще отсъства поне три седмици от терените.