Под ръководството на Пиер Саж отборът на Лион стигна до финал за Купата на Франция, но скоро може да се окаже без работа. Причината е във Националната техническа дирекция, която води жестока борба с клубовете заради треньори без лицензи в Лига 1. 

Саж бе назначен за временен треньор на Лион, въпреки че няма необходимите документи, но в един момент се превърна в постоянен вариант. Причината е, че успя да стабилизира тима и постигна резултати - нещо, с което се провалиха куп прехвалени имена преди това.

Въпросната дирекция, която дава лицензите на треньорите, бави изпитите на Саж за придобиване на необходимата диплома. Той трябваше да получи такава през април, но нещата се отлагат във времето. 

Според журналиста Даниел Риоло системата ще опита да убие Пиер Саж за назидание на тези, които опитват да вземат "хляба" на лицензираните специалисти. 

"Знаете ли какво измислиха...Нямал достатъчно мачове като футболист в Лига 1. Просто това е човек, който е извън системата им. Не е от вътрешният кръг......Затова, ако искат да го завържат, то от Лион ще трябва да плащат соледно", заяви Риоло пред радио "Монте Карло". 

Санкцията за ползване на треньор бе лиценз в елита е 25 000 евро на мач.