Във Франция се състоя среща на върха заради проблемите с насилието по футболните стадиони в страната от началото на сезона. На нея присъстваха премиерът Жералд Дарманен, спортната министърка Роксана Марасинеану, министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети, както и президентите на футболната федерация и на професионалната лига Ноел Льо Грае и Венсан Лабрюн. 
 
Сбирката беше провокирана от поредния случай на насилие на мача Олимпик Лион - Олимпик Марсилия, който бе прекъснат заради хвърлена бутилка от трибуните, ударила футболиста на гостите Димитри Пайе.
 
След нея стана ясно, че е даден срок от 2 седмици, в които трябва да бъдат предложени конкретни мерки за борба с безредиците. "Срокът е кратък, но ние сме наясно с нашите отговорности", заяви пред репортерите Венсан Лабрюн.
 
Сред обсъжданите мерки са забрана за достъп до стадионите на провинилите се ултраси, допълнителни мерки за сигурност по стадионите, поименни билети, както и автоматичното прекратяване на мачове, в които има насилие по трибуните.
 
"Всеки път, когато присъствам по стадионите като министър, си казвам, че за щастие заведох сина ми като малък да тренира ръгби, а не футбол. Не вярвам на отношенията между клубовете и групите от техни фенове", заяви пред микрофоните на RMC спортната министърка Марасинеану.