Треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери призова френските съдии да „пазят” звездата на отбора Неймар да Силва. Испанският специалист призова арбитрите да полагат повече усилия, за да защитават техничаря от грубите влизания на съперниците.

25-годишният футболист се наслаждава на чудесна форма след летния си трансфер от Барса срещу историческите за футбола 222 милиона евро. Нападателят има вече 15 гола във всички турнири, като последният от тях дойде при 2:0 над Троа през седмицата. Двубоят също така отново повдигна темата дали срещу Неймар не се играе прекалено твърдо по терените на Лига 1. Може би не е учудващо за никого, но тъкмо асът на ПСЖ е най-фаулираният футболист от началото на сезона във френското първенство.

„Важно е да се пази здравето на всички играчи, не само на Неймар”, коментира Унай Емери. „Той често получава топката и търси ситуациите от тип „един срещу един”, дриблира много. Такива играчи трябва да се пазят.”

„Футболът е спектакъл, а Неймар е играч, който трябва да изтърпи сума ти нарушения. Реферите трябва да пазят футболистите по-добре”, допълни треньорът на ПСЖ.

След 15 изиграни кръга в Лига 1 столичният гранд е лидер в класирането с 41 точки, на цели десет пред втория Олимпик Марсилия.